top of page

Over Kaylie

Kaylie zingt op het podium

Kaylie Lemmens is een Limburgse zangeres, performer, podiumbeest en createveling. Kaylie groeide op in een creatief nest en was als klein meisje niet weg te slaan bij haar microfoon en ‘soundmixer’. In 2007 werd het voor de toen 17-jarige Kaylie allemaal grootser dankzij het muziekprogramma ‘De Provincieshow’ op EEN, gepresenteerd door Peter Van de Veire. Een verlegen tienermeisje veranderde zienderogen in een podiumbeest dat absoluut haar plaats gevonden had.

De podia werden steeds groter (Grenslandhallen, Casino Knokke, Live in Hasselt…) en intussen speelt Kaylie samen met haar live band The Kaylie-Oh's de pannen van het dak op de Belgische podia. On stage is ze één brok energie die het publiek telkens opnieuw het beste van zichzelf geeft. Tijdens haar optredens brengt ze een swingende mix van retro-pop en soul, een combinatie van eigen nummers en herwerkte covers. 

Kayile bracht ook 2 zelfgeschreven, enthousiast onthaalde singles uit: 'Money Can't Buy' & 'A Million Ways'. Kaylie leerde de kneepjes van het zang-vak bij verschillende zangdocenten (Ibernice MacBean, Tiffany Veys...) en geeft de ervaring die ze opdeed en -doet op en naast het podium met veel liefde door aan haar zangstudenten. Ze schoolt zich regelmatig bij op zanggebied en creëert voor elk van haar zangstudenten een ideale mix van zangtechnieken

 

Met haar vakkennis, ervaring, enthousiasme en 'prettig gestoorde' manier van lesgeven brengt ze het beste in haar zangstudenten naar boven, zowel op zangtechnisch als op persoonlijk vlak. Want... "The only thing better than singing, is more singing!"

bottom of page