top of page
heade VB 300 dpi_edited.jpg

De personal trainer
voor je stem!

Kopie van Voice Booster (1).png

jouw shortcut naar gezonder en makkelijker zingen

YAY, je hebt je persoonlijke Voice Boosters in the pocket - congrats!

Dat betekent dat je vanaf nu een veelzijdige personal trainer voor je stem overal mee naartoe kan nemen. Je kan je Voice Boosters elke dag, elke zangsessie, elk concert gebruiken, aangepast aan jouw noden van dat moment.

 

Zoals je kan zien, omdat de set 3 verschillende Voice Boosters met verschillende binnendiameters, en dus verschillende moeilijkheidsgraden. 

De Voice Boosters biedt je een volledige vocal workout in 1 set, je eigen personal voice trainer in je broekzak, zeg maar :-) 

Trainen met de Voice Boosters resulteert in een sterkere ademsteun, uitbreiding van je bereik, vermindering van keelspanning...

 

Je kan de Voice Boosters inzetten voor een héle resem verschillende doelen:

Waarvoor gebruik je het?

OPwarming

 • Efficiënte dagelijkse opwarming

 • Optimaal opwarmen voor een optreden

 • Stembanden gezond laten trillen

 • Een heldere sound creëren, ruis verminderen

 • Je ademsteun 'aanzetten' en versterken

zangtechniek finetunen

 • Twang vinden en oefenen

 • Je mixed voice te oefenen

 • Door je ‘break’ leren zingen

 • Je stembereik uitbreiden

 • Riffs leren zingen zingen

 • Minder inspanning voor meer resultaat

cooldown en herstel

 • Je stem weer in topvorm krijgen nadat je ziek bent geweest

 • Heesheid wegwerken

 • Keelspanning verminderen

 • Je stem weer tot rust brengen na zware inspanning of bv. een optreden

 • Meer vocale uithouding ontwikkelen

Hoe gebruik je het?

1) Start met de witte Voice Booster met de grootste binnendiameter (5 mm). Neem het in je mond alsof je ervan zou gaan drinken. Zorg ervoor dat je lippende Voice Booster volledig omsluiten en er dus geen lucht ontsnapt langs de Voice Booster door.

2) Zing een 'uh' door het rietje. Als het goed is, voel je dat je wangen een klein beetje opbollen. Tijdens het zingen zal je een beetje weerstand voelen - dat betekent dat je het juist doet! Het is die weerstand die ervoor zal zorgen dat je stembanden optimaal gaan trillen & that's what we want!

3) Check hoe de hoeveelheid weerstand voor jou voelt. Hoe kleiner de binnendiameter van je Voice Booster, hoe meer weerstand je zal voelen. Je kan de Voice Boosters van verschillende diameters afwisselen (en zelfs combineren) op basis van je eigen gevoel: een kleinere diameter zorgt voor meer tegendruk en voelt dus als meer weerstand, maar is wel efficiënter en een intensievere vocal work-out. 

4) Zing verschillende opwarmingsoefeningen door je Voice Booster (slides, sirens, toonladders... 

5) Wissel af tussen de verschillende binnendiameters! Heb je het gevoel dat er te veel druk is (of dat je je hoofd gaat opblazen, zoals ik wel eens zeg in de zangles 🙈), switch dan zeker naar een grotere diameter. Bouw best op van een grotere diameter naar een kleinere om zo aan te voelen wat het best past bij welke oefening en bij jouw gevoel. Dit kan trouwens van dag tot dag verschillen, want net zoals wijzelf, voelt onze stem niet elke dag hetzelfde.

 

Video Voice Booster
Anker 1

Wat is er inbegrepen in je set?

Bij je set krijg je 3 Voice Boosters met verschillende binnendiameters: 3 mm, 4 mm en 5 mm. Dat is een stuk kleiner dan de gewone papieren of herbruikbare rietjes en werkt dus een pak beter om je stem in topconditie te krijgen. Je kan de Voice Boosters van verschillende diameters afwisselen (en zelfs combineren) op basis van je eigen gevoel: een kleinere diameter zorgt voor meer tegendruk en voelt dus als meer weerstand, maar is wel efficiënter.

De Voice Boosters Set omvat 3 verschillende exclusief 3D-geprinte rietjes. Ze worden geleverd in een handige verpakking zodat je ze overal makkelijk mee naartoe kan nemen. Je kan de de Voice Boosters gewoon met de hand afwassen.

IMG_1960_edited.jpg
IMG_1973_edited_edited.jpg

Hoe werkt het?

Onze Voice Boosters zijn ontworpen volgens het principe van ‘straw phonation’ of SOVT. Bij SOVT-oefeningen, afkorting voor ‘Semi Occluded Vocal Tract’ ga je je spraakkanaal deels afsluiten, in dit geval dus verkleinen, en verlengen. Hierdoor wordt er bovendruk gecreëerd boven je stembanden, waardoor ze efficiënter kunnen trillen.

Door de verschillende binnendiameters van de 3 rietjes, creëer je meer of minder bovendruk, wat dus een ander effect heeft op je stembanden.

IMG_1958_edited.jpg

Vragen?

Heb je nog vragen?

bottom of page